floriant facebookScholieren van Basisschool De Floriant maakten de minste fouten bij het praktische verkeersexamen. De leerlingen uit groep 7 van De Floriant (Florasingel 17) hebben van alle basisscholen die hebben meegedaan aan het fietsexamen in Zoetermeer het beste gepresteerd.

Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) overhandigde de leerlingen van groep 7 van De Floriant een wisselbeker en een beker die ze mogen houden. Het is de vierde keer dat er bekers zijn uitgereikt na het afleggen van het praktisch verkeersexamen. ”Tijdens het verkeersexamen kunnen de kinderen laten zien dat ze de verkeersregels kennen en kunnen toepassen als ze door de stad fietsen. Ontzettend veel Zoetermeerse leerlingen hebben laten zien dat ze dat kunnen. Dat is goed, want veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk. Ik ben daarom trots op alle geslaagden en feliciteer ze van harte”, aldus wethouder Rosier. Felicitaties gaan uiteraard ook naar groep 7 van De Baanbreker en groep 7 van ’t Schrijverke Schansbos die als tweede en derde eindigden.

Het praktische verkeersexamen in Zoetermeer begonnen op maandag 8 mei. Er deden dit jaar ruim 1.300 leerlingen mee waarvan ruim 97% procent slaagde met vlag en wimpel. Het praktische verkeersexamen werd georganiseerd door OnderwijsAdvies, Veilig Verkeer Nederland afdeling Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer. Er hebben ook dit jaar weer veel vrijwilligers meegedaan onder andere voor de bemensing van de controleposten langs de route. De gemeente faciliteert ook jaarlijks fietslessen voor de groepen 4 en 6 van het basisonderwijs en de verkeersleerkrachten van OnderwijsAdvies bereiden bij de scholen die deelnemen aan het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF het praktische verkeersexamen voor.

Bron foto: Facebook Floriant

-advertenties-

-goede doel-