De brandweer gaan nieuwe kleding krijgen. Het nieuwe brandweerpak heeft een lichte kaki kleur zodat 'vervuiling' hierop goed te zien is. Dit om gevaarlijke stoffen van de kleding af te kunnen spuiten na het werk. De kleding bestaat uit een jas en daarnaast een broek met bretels en kniestukken.

brandweerpak2De brandweer is druk bezig om haar werkomstandigheden zo veilig mogelijk te maken. Niet voor niets, want brandweerpersoneel werkt in ongewone omstandigheden en komt vaak in contact met gevaarlijke rook en stoffen. Naast een heel pakket aan maatregelen zoals mondkapjes, wegwerp handschoenen en zakken om vervuilde kleding in te doen, is er nu ook een nieuw pak.

Het brandweerpak voor het uitrukkend personeel is speciaal ontworpen voor de omstandigheden waarin de brandweerman moet werken. Het pak voldoet aan de eisen van dit moment. Het pak in lichte kaki kleur is zo gemaakt dat stoffen niet snel hechten. Een pak kan dan ook makkelijk afgespoeld worden na de werkzaamheden. Het bestaat uit een jas met zakken en klittenband zodat de meegenomen spullen snel en makkelijk te pakken zijn. De broek is met bretels en heeft goede kniestukken om zittend werk veiliger te maken.

De gele reflecterende strepen op de pakken blijven omdat deze hun nut hebben bewezen. De brandweer is hierdoor tijdens het werk veel beter zichtbaar voor het publiek en andere hulpdiensten.

De nieuwe kleding zal voor hele gebied Haaglanden zijn.

 

-advertenties-

-goede doel-