franse scholieren op bezoek in de natuurtuinEen zomerse rondwandeling in de natuurtuin brengt u onder leiding van een natuurtuingids langs veel bloeiende planten zoals margrieten, beemdooievaarsbek, diverse wilde orchideeën en ratelaar. Op zondag 25 juni kunt u meedoen aan de rondwandeling in de natuurtuin. Deze gratis wandeling start om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark.

 

De wilde peen begint in bloei te komen. Op de achtergrond kunt u de koekoek en de specht beluisteren. Ook de groene kikkers laten zich van horen. In de tuin lopen kleine kikkertjes rond. De meerkoeten hebben jongen. Vlinders, wilde bijeen en libellen vliegen rond. Het is volop zomer.

Vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin zijn regelmatig aan het werk in de tuin. Zij hebben onder meer de paden opgeknapt. De Natuurtuin laat verschillende landschappen zien, zoals het poldertje, het griend en de akkertjes en die zorgen voor een grote biologische diversiteit aan flora en fauna.
Vanwege biodiversiteit wil gemeente Zoetermeer het - overigens vrij grote - aantal wilde plant- en diersoorten op haar grondgebied tenminste in stand houden en liefst nog iets laten groeien.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk om tegen kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding te krijgen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin dan kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-