20170610 106197De Positieve ambassade van Zoetermeer werd afgelopen zaterdag geopend in de Dorpsstraat. Zoetermeerders Ron Sloof en Ronnie Meurs hebben zichzelf zo'n 8 weken geleden benoemd als ambassadeurs van de stad en willen vooral veel positiviteit naar de Dorpsstraat brengen.

Dingen kunnen soms snel gaan! Nauwelijks 2 maanden geleden trokken de twee ambassadeurs voor het eerst hun gele en blauwe pakken aan en sindsdien verschijnen ze regelmatig, al selfie-makend, op evenementen in de stad. De Dorpsstraat was enthousiast en stelde het pand op Dorpsstraat 115p beschikbaar. Kunstenaar Olga Roeting schilderde binnen een week een opvallend bord met portretten van de twee heren voor op de gevel en spullen voor de inrichting beschikbaar gesteld door Zoetermeerse bedrijven. Razendsnel van plannen naar doen, dat past precies bij de twee positieve ambassadeurs.

20170610 106199 20170610 106223
20170610 106234 20170610 106252

Ron: "De ambassade wordt hier een soort buurthuis nieuwe stijl. Een plek om met elkaar te praten, maar ook om bijvoorbeeld workshops te geven. Er is al iemand die een workshop cupcakes schilderen komt geven. We willen signalen uit de stad op pakken en daar invulling aan geven, maar er is ook veel ruimte voor buurtbewoners om iets te organiseren. Een bakje koffie drinken samen kan ook!" Ron en Ronnie zullen zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn, maar er zijn ook andere vrijwilligers die zich willen inzetten voor de ambassade. Wethouder Isabelle Vugs, die voor de opening even langs kwam om de heren te feliciteren, zag al mogelijkheden voor ouderen die eenzaam zijn. In de ambassade kunnen zij gemakkelijk laagdrempelig met anderen in contact komen en  gezellig samen wat drinken.

 

Lees hier ons eerdere artikel over de Positieve Ambassadeurs: Positieve ambassadeurs starten eigen ambassade inDorpsstraat

-advertenties-

-goede doel-