20170610 106171De zaterdagmarkt in het centrum van Zoetermeer staat voortaan langs het Marseillepad in plaats van op het Marktplein. Afgelopen zaterdag was de eerste marktdag op de nieuwe locatie. Volgens marktmeester Rob Hofschreuder zijn de meeste marktkooplui positief over de verhuizing.

Enkele kooplui, vooral degene met de oudste rechten op de markt, zijn wel tegen de verhuizing, maar het merendeel ziet wel de voordelen van de zaterdagmarkt op de nieuwe locatie. Rob Hofschreuder: "Het Marktplein is eigenlijk te groot voor deze markt, dan wordt het een gatenkaas omdat er te weinig kramen zijn om het hele plein te vullen. Nu is de markt één lange straat van kramen en dat is veel gezelliger!"

Zaterdag stonden er nog enkele kramen op het Zuidwaarts, de verbinding tussen het Marktplein en het Stadhuisplein. Dit vormde een aparte situatie omdat de markt nu doorkruist werd door het evenement van de Autoparade op het Marktplein. Marktmeester Rob legt uit dat dit een tijdelijke situatie is: "Dit is de eerste dag dat de markt langs het Marseillepad staat, we kunnen dus ook nu pas echt kijken wie waar komt te staat en of het allemaal past. In de komende weken zullen ook deze kramen die nu nog langs het Zuidwaarts staan, naar het Marseillepad komen."

20170610 106174  20170610 106178 

De markt houdt de komende weken acties om de mensen op de verhuizing te wijzen. Er staan grote banners om het publiek de juiste kant op te sturen en voor vaderdag worden er leuke kleine gadgets uitgedeeld aan alle bezoekers. De komende weken kunnen marktbezoekers dus iets extra's verwachten bij een bezoekje aan de markt! Aan het eind van de markt (aan de kant van Park Palenstein) komt een koffiecorner waar mensen even kunnen zitten en gratis een bakje koffie krijgen.

De verhuizing is noodzakelijk omdat er op het Marktplein vaker evenementen gehouden zullen worden. De afgelopen tijd is al hard gewerkt aan het inrichten van het nieuwe marktterrein. Zo moesten er lantaarnpalen worden verplaatst om plaats te maken voor de marktwagens en werden elektriciteitskastjes geïnstalleerd. De bomen zijn gesnoeid en in de komende weken wordt de bestrating nog helemaal nagelopen. Als duidelijk is waar alle kramen precies komen te staan, worden als laatste handeling nog de stormankers geplaatst, om de kramen ook met harde wind stevig te verankeren.

-advertenties-

-goede doel-