vlag zmeerDe Zoetermeerder is in het algemeen heel tevreden, zo blijkt uit de omnibus enquête over 2016. De enquête wordt jaarlijks verspreid onder 20.000 inwoners van de stad en ook de gemeente is dit jaar zeer tevreden, met de uitslagen én met het hoge aantal ingevulde formulieren: 24% vulde de enquête in, wat op zo'n 5.000 inwoners neerkomt.

Burgemeester Aptroot: "We mogen blij zijn met dit hoge aantal, dit is echt heel hoog voor een enquête. We gaan rustig de cijfers doornemen en vergelijken met vorige jaren. Het is fijn dat we als stad een ruime voldoende krijgen van de inwoners, maar we gaan zeker kijken hoe we iets kunnen verbeteren aan de minder goede scores."

In het algemeen geeft de Zoetermeerder een 7,4 voor tevredenheid en dit cijfer wordt nog hoger als er direct naar de tevredenheid over de eigen woning wordt gevraagd: 8,4. De dienstverlening van de gemeente werd beoordeeld met een 7,2 als rapportcijfer, waarbij 69% van de mensen aangaf het afgelopen jaar wel eens de website van de gemeente te hebben bezocht. Een hoog percentage van 89% vindt een eigen theater in de stad belangrijk en 43% heeft afgelopen jaar één of meerdere evenementen in de stad bezocht, zoals bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival of Klassiek op het Water. 

 

Negatief over zwembad

Negatieve beoordelingen waren er ook: zo was opvallend dat de Zoetermeerse zwembaden een onvoldoende kregen: 4,7. Alle fracties in de raad waren het er over eens dat dit verder uitgezocht moet worden. Eén op de 10 Zoetermeerders heeft wel eens problemen met toegankelijkheid, bijvoorbeeld door kapotte liften. Burgemeester Aptroot noemde het hoge aantal mensen dat aangaf eenzaam te zijn (9%) een schokkend resultaat. Hier wordt al veel aandacht aan besteed en uit deze enquête blijkt dat dit ook in de toekomst hard nodig is. 

De resultaten van de omnibus enquête zijn online te vinden op de website van de gemeente.

 

-advertenties-

-goede doel-