Zwemvereniging de Spetters geeft zwemles aan kinderen die door een beperking of leerprobleem vaak niet terecht kunnen bij het reguliere zwemonderwijs. De vereniging dreigt nu kopje onder te gaan door een tekort aan docenten.


spettersDe vereniging is al ruim 1,5 jaar continue op zoek naar nieuwe zwemdocenten, deze zijn moeilijk te vinden. Bovenop deze moeilijkheden komt dat de regels voor het geven van zwemles strenger zijn geworden. De Spetters huren het zwemwater van sporthal De Driesprong van stichting Swim&Smile. Er worden nu nieuwe eisen gesteld aan de vereniging wat betreft de zwemdocenten en toezichthouders, waar de Spetters voorlopig niet aan kunnen voldoen.
De Spetters hebben 4 weken uitstel gevraagd en gaan in deze tijd met man en macht op zoek naar zwemdocenten en toezichthouders. Worden deze niet gevonden, dan zal de vereniging zichzelf waarschijnlijk moeten opheffen.

 

Oproep zwemdocenten

Iedereen met een bevoegdheid om zwemles te geven, of toezicht te houden mag reageren op de vacature van De Spetters. U vindt de vacature hier: http://www.despetters.com/index.php?pag=vacature
Helpt u mee om deze kinderen een kans te geven op een zwemdiploma?

 

VVD wil zwemlessen voor kinderen met een beperking niet kwijt

De VVD Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de doorgang van zwemlessen voor kinderen met een beperking. De VVD vindt het belangrijk dat ook kinderen met speciale behoeften de mogelijkheid hebben om te sporten of te zwemmen.

“Kinderen met een beperking moeten net als andere kinderen zwemles kunnen krijgen. Het werk van zwemvereniging de Spetters is daarom belangrijk voor Zoetermeer. De kinderen mogen niet de dupe worden van een nieuwe organisatiestructuur”, aldus Duco Mülder, raadscommissielid voor de VVD.

-advertenties-

-goede doel-