SC 5593Zoetermeer maakt de komende jaren een schaalsprong door: de gemeente zal groeien naar 150.000 inwoners en er komen tot 16.000 extra woningen bij in de stad.

De schaalsprong is het onderwerp van de woningbouwagenda voor de komende jaren. Burgemeester Aptroot: “De stad is weer populair, mensen willen graag in de stad wonen met alle voorzieningen bij de hand. De opgave is nu om minstens zo’n prettige woonstad te blijven als we nu zijn: een relaxte groene stad!”

Er komen geen nieuwe wijken bij in Zoetermeer, wat dat betreft is de stad ‘vol’. Wel wordt gedacht aan bijvoorbeeld het transformeren van (leegstaande) kantoren naar woningen. Ook het gebied rond de Boerhaavelaan en het Bredewater is volgens het college heel geschikt voor bewoning.

 

Kwaliteit staat voorop

Voor de hele stad wordt ook geïnvesteerd in bereikbaarheid en parkeermogelijkheden, het voorzieningenniveau, de onderwijsmogelijkheden, voorzieningen voor het bedrijfsleven, het prettig samen leven in de stad, het groen en de duurzaamheid.

Om aantrekkelijke woningen te krijgen voor verschillende groepen woningzoekenden, probeert de gemeente een verhuiscircuit op gang te krijgen. Ouderen waarvan de kinderen uit huis zijn willen bijvoorbeeld vaak wat kleiner gaan wonen, jongeren die een gezin willen stichten verlangen juist naar een eengezinswoning.

 

Gesprek met inwoners

Na de zomer wil de gemeente met inwoners in gesprek over de verdere invulling van de bouwagenda. Uitgangspunten  voor deze gesprekken zijn bijvoorbeeld duurzaamheid, leefbaarheid en kwaliteit. Ook bereikbaarheid en sociale voorzieningen komen dan aan de orde.

-advertenties-

-goede doel-