Stadhuis entree 400Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 20 mei, openen bouwprojecten voor een dag hun deuren om bezoekers een exclusieve rondleiding te geven op bouwlocaties. De vernieuwde Bibliotheek, het Stadsmuseum en de Gemeente Zoetermeer grijpen deze gelegenheid aan om bezoekers een eerste indruk te geven van hun gezamenlijke huisvesting in het gerenoveerde pand van het oude stadhuis.

 

Vernieuwd stadhuis

Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers zich in het stadhuis laten informeren en inspireren door bouwtekeningen, films en leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast verzorgt Dura-Vermeer van 10.00 tot 14.00 uur rondleidingen over de bouwplaats. Medewerkers van alle projecten zullen aanwezig zijn om alle vragen van bezoekers te beantwoorden.

Het vernieuwde Stadhuis is duurzamer en efficiënter dan voorheen, en wordt veel slimmer gebruikt. Door flexibele werkplekken is er minder ruimte nodig, door verbeterde isolatie gaat het energielabel van G naar A, en ook aan de buitenkant krijgt het gebouw een nieuwe look. In het complex wordt ook het Forum gehuisvest; een samenwerking tussen de Bibliotheek, de gemeente en zo’n 40 lokale organisaties. Ingang bij de draaideuren aan het Stadhuisplein, oude publieksbalie en vroegere ingang van het publieksplein.

 

De binnenstad vernieuwt

Verderop in de binnenstad, op het Promenadeplein, wordt aandacht besteed aan de upgrade van het Stadshart, die de Gemeente in samenwerking met Unibail-Rodamco uitvoert. Op het plein worden ‘voor en na’ foto’s getoond van de verbouwingen in de binnenstad door de jaren heen.

 

Bezoek het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer!

Eind 2018 komt op de grens van Zoetermeer en Bleiswijk een nieuw treinstation: station Lansingerland-Zoetermeer. Voor het station wordt een viaduct over de A12 gebouwd, dat straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbindt. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst.

Het station gaat de vervoersnetwerken van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer met elkaar verbinden. Daarmee is een groot deel van de Metropoolregio's Rotterdam en Den Haag met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De aansluiting naar Midden-Holland verbetert met de ZoRo-lijn (snelbus tussen Zoetermeer en Rotterdam). Zie voor extra informatie www.stationlansingerland-zoetermeer.nl.

Tijdens de Dag van de Bouw heeft u de kans om op de bouwlocatie met de bouwers rond te lopen. In het nabij gelegen projectbureau aan de Prismalaan West 1 in Bleiswijk geven de bouwers u graag een toelichting op het ontwerp van het station. Maar ook op de werkzaamheden die hierbij komen kijken en de planning. Vanuit het projectbureau worden de rondleidingen op de bouwlocatie verzorgd (circa minuut lopen vanaf het projectbureau).
Kinderen zijn ook van harte welkom.

De locatie is: Prismalaan West 1, Bleiswijk, u kunt hier terecht van 10:00 tot 16:00.

-advertenties-

-goede doel-