Samenloop Dag tweeNr 169Musicalster René van Kooten heeft de eer om als eerste op te treden bij de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop in Zoetermeer. Tijdens de 24-uurs wandelestafette van KWF Kankerbestrijding lopen honderden wandelaars op 20 en 21 mei op en om de atletiekbaan van Ilion om geld op te halen voor kankeronderzoek.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop is er trots op musicalster en Zoetermeerder René van Kooten om 14.15 uur samen met zijn band de wandelestafette muzikaal start. Net als alle andere bands die tijdens het familieweekend op het programma staan, doet hij dit geheel belangeloos voor het goede doel. De entree is gratis voor publiek. Het evenement wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en gesponsord door het bedrijfsleven.

 

Openingsceremonie en eregasten

Na het optreden van Van Kooten begint de openingsceremonie om 14.45 uur met een toespraak van burgemeester Aptroot. Om 15.00 uur wordt de SamenLoop-vlam ontstoken gevolgd door de eerste ronde van de 24-uurs wandelestafette. Eregasten (ex-kankerpatiënten) worden samen met hun partner of vriend(in) zaterdagmiddag en –avond in de watten gelegd door onder andere masseurs, nagelstylistes, visagisten en fysiotherapeuten. Vele verrassingen, aangeboden door het bedrijfsleven, wachten hen op om er een onvergetelijke dag van te maken.

 

Kaarsenceremonie en Kinderloop

De kaarsenceremonie is het meest emotionele en indrukwekkende moment van de SamenLoop. Hierbij staat iedereen stil bij dierbaren die aan kanker zijn overleden en (ex)kankerpatiënten krijgen een hart onder de riem gestoken. Kaarsenzakken, voorzien van een persoonlijke wens waarin een brandende kaars staat, verlichten het parcours. Stadsdichter Robbert Roos draagt een zelfgeschreven gedicht voor.


Op zondagmorgen 21 mei staan de kinderen centraal. Om 10.00 uur is er een speciale kinderact, waarna om 10.30 uur de Kinderloop voor Hoop van start gaat. Kinderen en jongeren lopen 24 minuten als symbool voor de 24 uur. Aanmelden voor de kinderloop kan op zondag 21 mei vanaf 9.00 uur bij de ingang van het terrein met een donatie van vijf euro per kind.

 

Sluitingsceremonie en Afterparty

Om 14.45 uur begint de sluitingsceremonie. Wandelaars en eregasten lopen de laatste ronde en verzamelen zich voor het podium. Voorzitter Michel van den Bosch maakt de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop bekend. Met de Afterparty op 25 juni bij 1892 Eten & Drinken in de Dorpsstraat zal het bedrag nog hoger worden. Kaarten voor de Afterparty zijn tijdens het weekend van de SamenLoop verkrijgbaar bij de kassa.

Het volledige programma staat vermeld op www.samenloopvoorhoop.nl/zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-