Molenontbijt M.KievitsOp Nationale Molendag , zaterdag 13 mei, organiseert stichting Molen De Hoop met hulp van vele vrijwilligers weer het Molenontbijt; een ontbijt rond enige korenmolen in Zoetermeer.

kippesoep2Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Smugglers’ Kitchen deze meivakantie lekkere recepten voor u. Dit zijn eenvoudige makkelijke maaltijden die stapsgewijs zijn uitgelegd. Vandaag een Traditionele boeren kippensoep.

ballonnen SpelevaertDe Spelevaert organiseert een heuse Lentemarkt. Dit feest zal op het schoolplein plaatsvinden op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Er zijn vele leuke activiteiten en iedereen van de school en uit de omgeving, die belangstelling heeft, is welkom!

SpringplankHet porseleinen theeservies van oma, het oude schilderij van zolder of de jaren ’50 vaas: is het kunst of is het kitsch? Wilde u altijd al weten wat uw bijzondere vondsten of dierbare erfstukken waard zijn? Bezoek dan de speciale taxatie dag op zaterdag 6 mei bij woonwarenhuis De Springplank en voorzie uw waardevolle bezittingen van een extra verhaal.

DSC09809a wApril begon zoals maart eindigde. De temperatuur lag de eerste paar dagen boven het gemiddelde. En ook de droogte die rond 20 maart begon zette zich voort. Meer dan 3 weken achtereen viel er bijna niets. Dat veranderde in het weekend van Pasen halverwege april. Het begon toen regelmatig te regenen maar per saldo is deze maand hier ‘te droog’ geworden.

-advertenties-

-goede doel-