Correctbook1

Stichting Kwasa doneert herbruikbare schriften in strijd tegen analfabetisme in Zuid-Afrika. De stichting die haar bestuur heeft in Zoetermeer werkt nauw samen met Correctbook.nl om kinderen kinderen te laten leren. De driehonderd herbruikbare schriften zijn voor kleuterscholen. De kinderen kunnen na het schrijven hun tekst weer uitwissen.

Deze actie is nieuw opgezet om kinderen in Zuid-Afrika een betere kans in de maatschappij te geven. Wanneer zij onderwijs kunnen volgen, wil dat vaak zeggen dat zij uiteindelijk beter betaald werk kunnen gaan doen en uit de armoede komen.

Geen gewone schriften

Gewone schriften moeten regelmatig vervangen worden en daar is bij Zuid-Afrikaanse scholen geen geld voor. De Correctbook zijn net kleine whiteboards, waarbij het mogelijk is om de pagina’s na gebruik weer leeg te ‘vegen’. De Correctbooks zijn hierdoor eindeloos te gebruiken en daarmee een geweldig alternatief. Ook is het herbruikbaar schrift niet duur, slechts 4 euro.

Kwasa laat weten: "Door kinderen een eigen Correctbook te geven, bieden Kwasa en Correctbook.nl een duurzame en goedkope oplossing voor de kinderen. Zo kunnen meer kinderen leren lezen en schrijven, tegen lagere kosten. Als aftrap van deze actie leverde Stichting Kwasa al 300 herbruikbare schriften aan kinderen van de kleuterscholen Sweet Combo, Sinekaya, Palesa en Rivongingo in Zuid-Afrika".

 

Mee doen in de strijd tegen analfabetisme

Stichting Kwasa biedt in samenwerking met Correctbook donateurs de kans om op www.kwasa.nl/help-mee/doneer-een-schrift voor €4,- een Correctbook te schenken aan een kind in Zuid-Afrika. Om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen, doneert Correctbook op haar beurt nog eens 10% tot 20% (afhankelijk van zakelijk of particulier) van haar omzet aan deze actie. Zo wordt gezamenlijk gewerkt aan het terugdringen van analfabetisme in Zuid-Afrika.

-advertenties-

-goede doel-