De twaalf nieuwe woningen die komen op de locatie van de oude wijktuinen en het vrijetijdscentrum aan de Voorweg krijgen een boerenerf uitstraling. Dit is het voorstel van het college aan de gemeenteraad. Er wordt ook rekening gehouden met extra wensen van de omwonenden.

Uitgangspunt is dat de twaalf woningen over vier groepen verdeeld worden. Daardoor ontstaat een uitstraling van een boerenerf wat het landelijk karakter van de Voorweg versterkt. Het historische erf van de monumentale boerderij aan Voorweg 112 blijft ook behouden. “Het plan biedt ruimte aan verschillende soorten woningen afgewisseld met groene doorzichten en met behoud van het historische karakter van dit deel van de Voorweg. Het past dus goed aan de Voorweg.” aldus wethouder Rosier (Stedelijke Ontwikkeling).

variant a voorweg

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie varianten laten ontwikkelen, waaruit de gemeenteraad een keuze kan maken. Het college vraagt de raad in te stemmen met de variant die volgens het college de beste kans van slagen heeft.

Extra bewonerswensen
Alle varianten doen volgens het college recht aan het historische en landelijke karakter van de Voorweg. De voorkeursvariant is daarnaast financieel aantrekkelijk waardoor het de kans biedt om tegemoet te komen aan extra bewonerswensen. Wethouder Rosier: “De financiële meevaller stellen we daarom beschikbaar om te gebruiken voor specifieke bewonerswensen zoals speciale bruggetjes, voetpaden en verlichting. Op die manier wil het college recht nog meer doen aan het vele werk van de betrokken bewoners afgelopen periode.”
In 2019 zouden de huizen, volgens planning, in de verkoop gaan. Naast een aantal huizen die al ontworpen zijn, zijn er ook vrije kavels waar de koper de vrijheid heeft om zijn eigen huis te ontwikkelen.

-advertenties-

-goede doel-