20170120 96949De educatieve wiskundetentoonstelling Wiskids maakt wiskunde leuk voor basisschoolkinderen, maar stiekem ook voor alle bezoekende ouders. De actieve ‘hands-on’ tentoonstelling voor de groepen 5, 6, 7 en 8 werd vrijdag 20 januari geopend bij CKC & partners.

Voorafgaand aan de opening luisterden veel geïnteresseerden naar de presentaties van wethouder Isabelle Vugs en onderwijsneurowetenschapper dr. Helen Reed. Wiskundig inzicht is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar wordt ook steeds belangrijker in onze maatschappij.

20170120 96946 20170120 96952

Na de officiële opening door wethouder Vugs mochten de kinderen uit groep 7/ 8 van de Jacobsvlinder als eerste bezoekers de tentoonstelling uitproberen. Het is juist de bedoeling dat alles in de tentoonstelling gepakt, getest en uitgeprobeerd wordt, rustig kijken met de handen op de rug is er niet bij! De kinderen gingen dan ook enthousiast aan de slag met de vele puzzels en spelletjes en al doende ontstond er als vanzelf samenwerking tussen de kinderen op de puzzel op te lossen.

Ook wethouders Vugs en Paalvast bezochten de tentoonstelling en probeerden een aantal puzzels zelf op te lossen. Isabelle Vugs: “ Pas op latere leeftijd ben ik wiskunde echt gaan waarderen, als student zat ik meer in de talenrichting. Het is zo mooi om te zien dat wiskunde overal om je heen wordt toegepast. Fantastisch dat de kinderen dit nu ook zelf kunnen ervaren in deze tentoonstelling!”

De kinderen moesten helaas na enige tijd weer terug naar school, waarop alle aanwezige volwassenen zich met evenveel enthousiasme op de puzzels stortten! Voor de tentoonstelling hebben zich al 75 groepen van basisscholen aangemeld, maar Wiskids is ook individueel te bezoeken.

20170120 96957 20170120 96959

De educatieve wiskundetentoonstelling Wiskids is van 23 januari t/m 23 februari 2017 te bezoeken in het CKC en is georganiseerd door CKC & partners in samenwerking met de Gemeente Zoetermeer en het Cultuurfonds Zoetermeer. Wiskids laat leerlingen spelenderwijs, wiskundige verschijnselen ervaren die aan de basis liggen van veel aspecten van kunst, cultuur, wetenschap en techniek. De tentoonstelling draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van de 21e-eeuwse vaardigheden.

-advertenties-

-goede doel-