20160610 86012Twee buurtbewoonsters hebben een bezwaarschrift ingediend tegen het feit dat de nieuwe Nicolaasbrug en het Pastoorsbos is gewijzigd naar een wandelgebied waarop gefietst mag worden. De brug was in eerste instantie enkel bedoeld voor wandelaars.

Renate Raven en Louise Maes, wonend in centrum Zoetermeer, zijn vanaf de eerste plannen voor de brug al betrokken bij het project en namen deel aan de projectgroep Nicolaasbrug. Al bij de eerste informatie avond in februari 2015 werd benadrukt dat de brug uitsluitend bestemd zou zijn voor wandelaars. Renate Raven stuurde afgelopen week een open brief naar het college om aandacht te vragen voor het bezwaarschrift.

Volgens Renate ging het al vlak na de plaatsing van de brug mis omdat op hetzelfde moment ook gewerkt werd aan de brug aan de kant van het Dobbepark aan de Londenstraat. Fietsers konden maandenlang geen gebruik maken van deze brug en weken daarom uit naar de Nicolaasbrug. Er stonden ook geen borden die aangaven dat er niet gefietst zou mogen worden.

 

Onveilige situatie

Inmiddels is de brug bij de Londenstraat gerepareerd en weer toegankelijk voor fietsers, hiermee kunnen fietsers weer linksom en rechtsom langs de Dobbe fietsen. Renate Raven: “In plaats van nu te gaan handhaven dat er niet gefietst mag worden op deze wandelbrug, heeft de gemeente nu borden geplaatst met ‘wandelpad, fietsen toegestaan’. Dit zorgt voor onveilige situaties voor de wandelaars op de brug die door de fietsers, en af en toe ook brommers, geregeld bijna omver gereden worden!”. Volgens Renate is het ook niet logisch dat de brug toegankelijk is voor fietsers, want hij komt aan de ene kant uit bij de wandelpaden van het Pastoorsbos en aan de andere kant op het wandelgebied van het Marseillepad.

Renate Raven en Louise Maes roepen de gemeente dan ook op om de burg weer uitsluitend voor wandelaars te maken en zo de rust te bewaren in dit kleine stukje natuur in het centrum van de stad.

 

Hoorzitting
Woensdag zal er een hoorzitting worden gehouden over dit bezwaarschrift. De hoorzitting is openbaar en zal worden gehouden op woensdag 18 januari 2017 om 20:30 uur in de Driemanspolderzaal van het stadhuis (ingang Markt 10).

-advertenties-

-goede doel-