DSC09424Na de nieuwjaarsopkomst met boerenkoolmaaltijd en fototocht voor de jongste leden (bevers + welpen) hield scoutinggroep John McCormick (JMC) op zaterdag 14 januari voor de oudere leden de jaarlijkse 'snerttocht'.

De verkenners, gidsen, vrijbuiters en explorers verzamelden zich op de parkeerplaats aan de Kooilaan in Bleiswijk. Om deze verzamelplaats te vinden moesten de scouts thuis al een puzzel oplossen met het juiste adres. Om 18.30 uur werd in groepjes begonnen aan de snerttocht waarbij naar 7 schatkistjes werd gezocht welke stonden aangegeven op een plattegrond van het gebied. In de schatkistjes zaten stukjes van een rebus die de weg wezen naar de verloren schat van Kapitein Zeebeen. Niet alle schatkistjes waren even gemakkelijk te bereiken, zo moesten de scouts onder andere een stuk met een vlot varen. Ook werd vuur gemaakt met watjes, vaseline en een fire stick, wat niet gemakkelijk was met de koude wind en hagelbuien. Bij een groot touwenweb moesten de scouts stuk voor stuk door een ander gat in het web zonder het touw te raken. Samenwerking was hierbij nodig om ook de laatste scouts door de hogere gaten te tillen.

DSC09416 DSC09470

Uiteindelijk lukte het iedereen om de grote schat te vinden en weer warm naar huis te gaan. Maar natuurlijk niet voordat er van de snert, broodjes worst en warme chocomel werd gesmuld. Vanuit Scouting JMC werden Martijn en Vincent Brus bedankt voor hun algemene inzet voor de vereniging met onder andere de catering van de snerttocht.
Informatie over scoutinggroep John McCormick en foto’s van de snerttocht zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-