DSC09355Op de jaarlijkse Nieuwjaarsopkomst van scoutinggroep John McCormick (JMC), zaterdag 7 januari, kwamen heel wat scoutingleden langs voor de inmiddels traditionele boerenkool en snert. Overdag maakten de jongste scouts nog een mooie tocht door winters Zoetermeer, waarna tegen de avond alle scouts zich verzamelden voor het feest.


In de middag verzamelden de bevers (5-7 jaar) en welpen (7-11 jaar) zich bij de Balijhoeve voor een mooie koude tocht door bos en sneeuw richting clubhuis De Chute in het Zoetermeerse Van Tuyllpark.
Om 17.00 uur verzamelden zich daar ook alle andere leden, hun ouders en broertjes en zusjes.
Voorzitter Robert-Jan Fromberg keek terug op het afgelopen jaar en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet. Edwin Albers werd extra in het zonnetje gezet en kreeg het Bronzen Waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt als blijk van dank en waardering voor de verdienstelijke inzet met de foto’s, website, PR, sociale media, de reünie en het groepszomerkamp in het afgelopen jubileumjaar, waarbij het 70 jarig bestaan van de scoutinggroep groots werd gevierd.

DSC09279 DSC09333

Robbert Roos, Stadsdichter van Zoetermeer, droeg daarna een op maat gemaakt gedicht voor met de titel ’70 jaar Scouting John McCormick’. De scoutinggroep had het gedicht gewonnen met de foto actie ‘Zoetermeer – Alles meer’. Met de zinnen werden onder andere de uitdagende activiteiten, de saamhorigheid, de vrijwilligers en het feest prachtig verwoord. Met de slotzin werden er nog vele jaren bij gewenst.

Vervolgens werd buiten, rondom een groot kampvuur, de traditionele Nieuwjaarsmaaltijd genuttigd waarbij gekozen kon worden tussen snert en boerenkool met worst.
Na de maaltijd volgde de nieuwjaarsreceptie.
Op zaterdag 14 januari 2017 volgt voor de oudere scouts nog de jaarlijkse snerttocht.
Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en foto’s van de nieuwjaarsopkomst zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-