IMG 7613Het stijgende aantal trouwe bezoekers maakte het noodzakelijk om met Fascinating Jazz te verhuizen naar het Hotel Golden Tulip Zoetermeer. Op deze nieuwe locatie, waar meer dan 200 bezoekers aanwezig waren, werd het seizoen 2017 geopend door wethouder Robin Paalvast. Op dit nieuwjaarsconcert kwam Greetje Kauffeld optreden. Ze werd begeleid door Dolf de Vries op piano en Harry Emmery op contrabas.

IMG 7588 IMG 7700

Publiek werd bij binnenkomst muzikaal welkom geheten door gitarist Erwin Beijersbergen en alle bezoekers kregen een welkomstdrankje. Greetje deed in 1961 voor Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Wat een dag'. Zij startte haar carrière als soliste bij The Skymasters op 1 februari 1957. Al snel werd ze ook buiten de landsgrenzen bekend. Ze werkte samen met onder anderen Joey Bishop, Herb Ellis en Ray Brown.
Dolf de Vries speelde op 3-jarige leeftijd zijn eerste melodietjes op de piano. Vele topartiesten en orkesten spelen zijn arrangementen, vragen hem als pianist of orkestleider voor hun concerten en optredens.
Harry Emmery studeerde op 12-jarige leeftijd al cello aan het Rotterdams conservatorium en switchte op zijn 16e naar contrabas. Hij speelde bij diverse popgroepen en specialiseerde zich later in Jazz en werd een veelgevraagd studiomusicus.


Greetje begon haar optreden met Easy Does It en tijdens het optreden kwamen nog meer bekende melodieën voorbij zoals Fly Me to the Moon en The Shadow of Your Smile. Samen met Laura Fygi zong ze It Might As Well Be Spring en ze eindigde haar optreden met Please don't talk about me when I'm gone.
Ook bij het licht was een vernieuwing doorgevoerd. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft en Remko van Erkelens, die nu voor de verlichting van het podium zorgt, had veel eigen apparatuur meegenomen. Het geheel zag er zeer verzorgd uit.

 

 

Foto's, video en tekst: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

 

-advertenties-

-goede doel-