peutervoorlezenDe Bibliotheek gaat het voorlezen aan peuters verder uitbreiden. Vanaf 1 januari 2016 wordt iedere woensdagochtend in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen aan kinderen van 2 t/m 4 jaar. De inloop is vanaf 10.15 uur, het voorlezen duurt van 10.30 tot 11.00 uur. Daarna is er voldoende tijd om samen voorleesboeken uit te zoeken. Een leuk uitje met uw kind of kleinkind! De toegang gratis.

Onze voorlezers lezen bekende en minder bekende verhalen voor over allerlei onderwerpen. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor uw kind als uzelf. En dat niet alleen, voorlezen speelt een belangrijke rol bij de taalontwikkeling en stimuleert de fantasie van jonge kinderen. De kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en horen hoe een zin is opgebouwd. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren.

U bent met uw peuters welkom bij het voorlezen in de Hoofdbibliotheek (Stadhuisplein 2), Wijkbibliotheek Oosterheem (Oosterheemplein 132) en wijkbibliotheek Rokkeveen (Nathaliegang 81).

-advertenties-

-goede doel-