jong perspectiefMaatjesproject Jong Perspectief bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit met een minisymposium over het effect van het maatjescontact op langere termijn. Er wordt teruggeblikt met de maatjeskoppels van het eerste uur; wat heeft het maatjescontact bijgedragen aan hun ontwikkeling naar (jong)volwassenheid. Het thema van het minisymposium is: ‘Kracht van Aandacht’.

Impact maatjescontact

Drs. Kees Bakker, bestuurder Nederlands Jeugd Instituut, zal spreken over de Kracht van Aandacht en een panel bestaande uit beleidsmakers, verwijzers en vrijwilligers zal dit thema verdiepen en de interactie aangaan met het publiek. Het geheel wordt afgewisseld met culturele intermezzo’s, verzorgd door Jovel Entertainment die op ontroerende wijze het maatjescontact uit zal beelden.

Jubileumboek

Jong Perspectief 20Tijdens de middag wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd, een unieke uitgave met prachtige verhalen van de inmiddels volwassen geworden jongeren.

Het minisymposium zal plaatsvinden op vrijdag 9 oktober a.s. van 14.00 tot 16.30 uur in het CKC Zoetermeer, Leidsewallen 80. Deelname is nog mogelijk door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jong Perspectief is een maatjesproject voor jongeren tussen de 6 en 24 jaar die om diverse redenen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Het doel is om jongeren beter te laten functioneren in het dagelijks bestaan en de zelfredzaamheid te vergroten. Jong Perspectief doet dit door kinderen en jongeren één op één te koppelen aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken zij gedurende een jaar met elkaar op en ondernemen op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten.

-advertenties-

-goede doel-