Heleen 1Van 27 juni t/m 30 juli is het werk van Heleen de Lange te zien in het Terratorium. De kunstenaar laat zich inspireren door mensen en de natuur. Zij schildert zowel figuratief als abstract werk. “De keuzes die ik tijdens het schilderen maak hangen af van mijn stemming. Soms heb ik een vooropgezet plan, maar vaak werk ik erg intuïtief en ga ik, zeker bij het maken van abstract werk, veel op mijn gevoel af.”

De kleuren rood en oranje spelen een hoofdrol in de doeken van De Lange. “Ik begin altijd met een rode en oranje achtergrond. Hier breng ik diverse lagen verf op aan. Ik gebruik meestal acrylverf en schilder met het paletmes. Acrylverf geeft mij de mogelijkheid om in korte tijd veel lagen verf aan te brengen. Sinds enige tijd werk ik ook met olieverf en maak ik gebruik van mixed media. Denk hierbij aan gel, zand, jute en illustraties. Deze toevoegingen zorgen voor meer diepte en structuur in het werk.”

Ik zou graag willen dat mensen mijn werk herkennen wanneer ze een doek van mijn hand zien. Ook hoop ik dat de toeschouwer iets van zichzelf kan ontdekken in het werk.

Het experiment

Heleen de lange wil zich in de toekomst meer gaan verdiepen in de abstracte kunst. “Ook zou ik graag groter willen gaan werken en met meer disciplines experimenteren. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om een keer een installatie te maken.”

Over de kunstenaar

Heleen de lange begon rond 1998 met schilderen. “Door het maken van schilderijen kon ik mijn gevoelens en emoties uiten. Ik ben al vrij snel gaan exposeren, omdat ik de behoefte had om mijn kunst te laten zien aan andere mensen.” De kunstenaar exposeerde op diverse plaatsen in Nederland en in Gallery Gora (Montreal, Canada)

De expositie ‘Life is a whisper’ is van 27 juni t/m 30 juli gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur (op 12, 19 en 26 juli ook op zondag van 13-17 uur). De kunstenaar is aanwezig op zondag 19 juli (14-16.30 uur), vrijdag 24 juli (14.30-17 uur) en zondag 26 juli (14-16.30), adres: Dorpsstraat 12. U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot € 200,-.

-advertenties-

-goede doel-