Het CKC programma cultuureducatie voor het primair onderwijs is succesvoller dan ooit. Dit jaar zijn er ruim 20.000 kinderen bereikt.

CKC & partners is de grootste aanbieder van cultuureducatie voor het Primair Onderwijs in Zoetermeer. Met programma's als het Kunstmenu, Cultuureducatie met Kwaliteit, Brede School en festivals als Klassiek op het Water, bereikt CKC & partners dit jaar ruim 20.000 deelnemers.

Foto CKC partners Kunstmenu

 

"Cultuureducatie inspireert."

"We hebben sinds 2011 een divers programma voor het Primair Onderwijs en bereikten daar jaarlijks ruim 10.000 deelnemers mee. Dit jaar hebben we de magische grens van 20.000 overschreden en daar zijn we natuurlijk heel trots op!" aldus Annelies van Helden, hoofd afdeling Primair Onderwijs. Ze vervolgt: "Cultuureducatie inspireert, stimuleert en bereidt bovendien kinderen voor op de veranderende maatschappij waarin innovatie en kritisch denken steeds belangrijker worden.

"We hebben sinds de start van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in 2013 met onze culturele partners het Stadsmuseum, Bibliotheek Zoetermeer en het Stadstheater hele mooie stappen gemaakt. Met onder andere de ontwikkeling van de doorlopende leerlijn en deskundigheidsbevordering van leerkrachten, wordt cultuureducatie steeds beter geïntegreerd in het reguliere schoolprogramma. Echt een enorme winst want dit komt de kwaliteit van cultuureducatie alleen maar ten goede."

 

Kunstmenu

De stijging van het aantal deelnemers is vooral te wijden aan onze veranderende rol in het Kunstmenu. CKC & partners heeft namelijk met ingang van 2014 de gehele organisatie van dit programma overgenomen van de gemeente Zoetermeer. Het Kunstmenu is een mooi project. Zoals de schijf van vijf zorgt voor een gezonde voeding, zo zorgt het Kunstmenu voor een complete culturele vorming. "Ook binnen het Kunstmenu werken we intensief samen met culturele partners. Eigenlijk werken we voor alle programma's veel samen, anders is het onhaalbaar om zoveel kinderen te bereiken met kwalitatief goede activiteiten", sluit Van Helden af.

 

Nieuw programma 2015/2016
Ook in het nieuwe schooljaar biedt CKC & partners voor het Primair Onderwijs een mooi gevarieerd programma aan. Op onze website www.ckc-zoetermeer.nl/onderwijs/ is ons nieuwe programma te vinden.

 

-advertenties-

-goede doel-