yvonne-keuls-jpgOp woensdag 2 juli verzorgt schrijfster Yvonne Keuls in de Hoofdbibliotheek een muzikale lezing over haar laatste roman Koningin van de nacht. Deze literaire avond wordt mogelijk gemaakt door Floravontuur en is onderdeel van het programma Klassiek op het water.

Leerlingen van het CKC zorgen voor klassieke muzikale intermezzo’s. Het wordt een bijzondere avond! De lezing begint om 20.00 uur, entree is via de zaleningang van de Hoofdbibliotheek (Engelandlaan 502). De lezing is inmiddels al volledig uitverkocht!

Yvonne Keuls

De nieuwe roman Koningin van de nacht van Yvonne Keuls verscheen onlangs en is naar haar eigen zeggen het boek dat ze altijd heeft willen schrijven. Ze putte hiervoor uit haar eigen herinneringen. Het resultaat is een prachtige roman over een half joods gezin dat probeert te overleven tijdens de oorlog. Misschien wel haar meest autobiografische roman waarin een muziek een belangrijke rol speelt.

Het verhaal

Hoofdpersoon is Daan Maandag. Zijn overleden moeder was een groot violiste, zijn joodse vader is een begaafd pianist. Ook voor Daan ligt een toekomst in de muziek in het verschiet. Maar dat is niet wat hij wil. Als de oorlog uitbreekt vlucht zijn vader in zijn muziek. Terwijl zijn tante samen met de buren een onderduikruimte tussen de huizen creëert, raakt zijn vader bevriend met een Duitse officier met wie hij de liefde voor muziek deelt en pianospeelt. Voor Daan zelf is de oorlog vooral één groot avontuur. Wanneer de veiligheid van het gezin steeds meer in het gedrang komt, heeft zowel vader als zoon geen andere keus dan de realiteit onder ogen zien.

-advertenties-

-goede doel-