woezelTijdens de Week van de Alfabetisering besteedt de bibliotheek extra aandacht aan taal. Op de Woezel & Pip voorleesmiddag op dinsdag 8 september zijn alle kinderen welkom om te komen luisteren.

 

Kik Marion Bloem Geen gewoon Indisch meisje fotograaf Harry DonkerEen onderdeel van het Festival Klassiek op het Water is het muzikale programma van Marion Bloem. De schrijfster, beeldend kunstenaar en filmmaker werd bekend door haar debuut ‘geen gewoon Indisch meisje’, waarin zij de aanpassing van Indische mensen aan het koude Nederland kleurrijk in herinnering brengt.

20150611 53857Het Taalhuis werd gisteren feestelijk geopend in de Hoofdbibliotheek door presentatrice Dieuwertje Blok samen met wethouders Vugs en Kuiper. Het Taalhuis is een samenwerking tussen de Bibliotheek en veel andere partners, waar mensen met een taalachterstand met al hun vragen terecht kunnen.

 

amgschmidtweek 2015In de Annie MG Schmidt-week staan de boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp weer in de schijnwerpers. Het thema is dit jaar Het grote Dierenfeest. De bibliotheek organiseert in de verschillende vestigingen een Dierenfeestmiddag.

 

Esther Hessing krantHet schrijversechtpaar Charles den Tex en Anneloes Timmerije is op maandag 4 mei te gast in de Hoofdbibliotheek voor een lezing ter gelegenheid van Dodenherdenking. Het echtpaar schreef samen het boek 'Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd', over een koppel dat in de oorlog alles verliest, ook elkaar.

-advertenties-

-goede doel-