koffie en bellenVeel ouderen zitten noodgedwongen in een isolement en kunnen er ook niet op uit om sociale contacten of bezigheden op te zoeken. De cijfers van de GGD over eenzaamheid onder mensen vanaf 65 jaar waren met meer dan 45% al hoog. Nu met corona is de situatie er niet beter op geworden, integendeel!

Het project BELgeZÉL van Palet Welzijn kan dan uitkomst bieden. Met het devies ‘houd afstand maar maak contact’ zetten de onafhankelijk cliëntondersteuners van Palet Welzijn BELgeZÉL op om ouderen in contact te brengen met elkaar en te voorzien van gespreksstof in de vorm van setjes met positieve vragen.

Extra eenzaamheid in coronatijd

Eenzaamheid is een heel persoonlijke ervaring. Bijvoorbeeld het gemis van een emotionele band met een partner of vriend maar ook het gemis van prettige contacten met andere mensen. En nu met corona nemen veel ouderen liever geen onnodige risico’s. Ze blijven meer thuis en ontmoeten weinig mensen. Daardoor voelen veel ouderen zich in deze tijd extra eenzaam. En is het des te belangrijker om contact te houden – op veilige afstand.

 

Matches in de wijk

De onafhankelijk cliëntondersteuners van Palet Welzijn zijn aanwezig in elke wijk. Zij hebben onderling ook nauw contact met de sociaal makelaars in die wijken. En komen dan ook regelmatig in aanraking met mensen die graag wat meer contact willen. Zo kunnen vaak mooie BELgeZÉL-matches gemaakt worden tussen ouderen, gewoon in de eigen wijk. Natuurlijk is het contact in eerst telefonisch, dat kan niet anders in deze tijd. Maar op de langere termijn volgt ontmoeting en persoonlijk contact.

 

Ook een fijn contact?

Wilt u ook meer contact en lijkt het u leuk om met een BELgeZÉL tot mooie gesprekken te komen? Neem dan contact op met de onafhankelijk cliëntondersteuner of sociaal makelaar in uw wijk. De contactgegevens zijn te vinden op www.paletwelzijn.nl.

 

-advertenties-

-goede doel-