vuurwerkDe burgemeesters in de regio Haaglanden hebben met elkaar afgesproken dat inwoners van regio Haaglanden hun vuurwerk tot 25 kilo, zonder consequenties, op 28 en 29 december 2020 kunnen inleveren in Den Haag.

Na de invoering van het landelijk vuurwerkverbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten illegaal. Ook het thuis bewaren is niet meer toegestaan door dit landelijke verbod, ook al is dit vuurwerk eerder legaal aangeschaft. Bezit kan beboet worden en zelfs een strafblad opleveren. De gemeenten zorgen, samen met specialistische bedrijven, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.  

‘Zoetermeers’ vuurwerk

Inwoners van de gemeente Zoetermeer kunnen vuurwerk tot 25 kilo op maandag 28 en dinsdag 29 december 2020 tussen 09.00 en 17.00 uur inleveren op het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion in Den Haag (voetbalstadion van ADO Den Haag). 

Veilige afvoer

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeente iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.

Straffeloos

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door ministerie van Justitie en Veiligheid eerder vandaag is gecommuniceerd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-