Kersttasjes foto1Maandag 14 en dinsdag 15 december zijn de sociaal makelaars van Palet Welzijn op pad gegaan om bij 200 ouderen een kersttas of kerstbox met diverse producten langs te brengen. De kersttas is gedoneerd door Zoetermeerse bedrijven en de kerstbox is door het Ouderenfonds ter beschikking gesteld.

Al 9 jaar organiseert Palet welzijn in samenwerking met het Ouderenfonds en het Van der Valk Den Haag een sfeervol kerstdiner voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met het kersttasje of de kerstbox is er een mooi alternatief.

Om het extra persoonlijk te maken zijn de tasjes met de hand mooi versierd door de cliënten van Teamwerk zorg op Stadsboerderij De Weidemolen. En ook de kerstkaart die in de tasjes zit is met veel zorg en aandacht gemaakt door een vrijwilliger uit de wijk Driemanspolder.

De sociaal makelaars, maar ook vrijwilligers en cliëntondersteuners gaan langs de deuren om deze verrassing persoonlijk (op afstand) af te geven en een praatje te maken. Zo hopen zij de ouderen toch een hart onder de riem te steken en te laten weten dat er aan ze gedacht wordt. En dat wordt gewaardeerd, de tasjes en dozen worden heel hartelijk ontvangen door alle ouderen.

“Met het langsbrengen van deze kerstattentie en door ook even de tijd te nemen om een praatje te maken, hopen we dat de ouderen zich toch een beetje gesteund voelen in deze moeilijke tijd en dat ze weten dat we aan ze denken”, aldus sociaal makelaar Christa Tas.

 


Foto: sociaal makelaar Elly Hengeveld en onafhankelijk cliëntondersteuner Corina Benschop op pad met een bakfiets vol gezellige kersttasjes.

 

Deelnemende bedrijven: Van der Valk Nootdorp, Hoogvliet Driemanspolder en Oosterheem, Etos Rokkeveen, Jongerius Bakker, Albert Heijn De Leyens, Kruidvat Meerzicht, Jumbo Zoetermeer Middelwaard, Voordeeltuin Boskoop, CKC Zoetermeer, Stichting Piëzo en Makro.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-