intratuin kerstboomVeel winkels in Zoetermeer schakelen op de eerste dag van de lockdown al over op bezorgen, of verkopen vanuit een kraam buiten de winkel. Buitenverkoop is nog steeds toegestaan, dus voor winkeliers zoals bloemisten is dit nog een goede manier om hun verse bloemen en kerststukjes te verkopen.


Nieuwenburg VOF bloemen van de Oranjelaan in Dorp bezorgt alle kerstcreaties of geurkaarsen aan huis om toch nog voor een vrolijke kerst te zorgen. Afrekenen kan via een tikkie, dus zonder contact. Andere bloemisten in de stad hebben een kraampje buiten opgebouwd, zodat klanten niet meer de winkel in hoeven.
Kerstboomverkopers met een verkoopplaats in de open lucht kunnen gewoon doorgaan, maar een tuincentrum moet de winkel sluiten. Intratuin verkoopt dan ook de kerstbomen vanaf het parkeerterrein, zodat ze niet met bergen onverkoopbare en niet te bewaren kerstbomen blijven zitten na de feestdagen. Ook de oliebollenkraam op het parkeerterrein doet goede zaken.

 

Webshop steeds belangrijker

Webshops worden intussen steeds belangrijker, maar Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen in de Dorpsstraat kun je ook via alle social media bestellen, Whatsapp, Messenger of Instagram. Dennie van Herwijnen bezorgt alle spullen gratis aan huis en gaat de tijd die overblijft gebruiken om de winkel weer lekker op te frissen.

Foto: Facebook Intratuin

-advertenties-

-goede doel-