zondag int park 2Er worden op dit moment geen subsidies verstrekt voor evenementen in 2021, omdat nog niet te zeggen is of, en in welke vorm deze evenementen kunnen plaatsvinden. Er wordt pas subsidie verstrekt als duidelijk is in welke vorm het evenement doorgaat.


Grote, jaarlijks terugkerende, evenementen zoals het Thrillerfestival, Koningsdag en Zondag in het park krijgen dus nog geen akkoord voor hun subsidie in 2021. De subsidiebudgetten blijven wel staan en de gemeente wil deze in de loop van 2021 alsnog ingezet voor evenementen in aangepaste vorm. Wethouder Ter Laak is in overleg met organisatoren van evenementen over het organiseren van evenementen in een aangepaste (Corona-proof) vorm. De organisatoren kunnen hiervoor een nieuwe subsidieaanvraag doen.

Overige subsidies voor 2021 betreffen vooral reguliere jaarsubsidies, er wordt geen subsidie gegeven voor het opvangen van tekorten ontstaan door corona. Bij exploitatietekorten door corona moeten instellingen gebruik maken van noodsteun, aldus wethouder Ter Laak in een memo aan de raad.

Foto: Zondag in't Park

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-