inclusief.nlHet digitaal platform Zoetermeerinclusief.nl is opgezet door Stichting iDb en zet zich in voor een veilige en inclusieve stad, waar niemand uitgesloten wordt door discriminatie. Het platform ging online op donderdag 10 december 2020, de Internationale Dag van de Mensenrechten.

Met steun van de gemeente Zoetermeer en lokale partners brengt Zoetermeerinclusief.nl lokale verhalen over discriminatie en uitsluiting onder de aandacht. Zo staan er verhalen op van vluchtelingenwerk, arbeidsmigranten en iemand met niet-aangeboren hersenletsel. Discriminatie op basis van huidskleur is het meest bekend, maar dit is niet de enige vorm van discriminatie. Veel mensen voelen zich gediscrimineerd omdat ze elke keer te maken krijgen met vooroordelen uit de omgeving.

Iedereen in Zoetermeer die, in het groot of in het klein, een bijdrage levert aan een veilige en inclusieve stad krijgt via het platform de gelegenheid om het eigen initiatief te presenteren. Anderen kunnen daardoor worden gestimuleerd om ook aan de slag te gaan voor een stad waar iedereen telt, aandacht is voor verschillen en problemen worden opgepakt die tot discriminatie en sociale uitsluiting.

Ook wethouder Ter Laak steunt het platform van harte en nodigt inwoners van Zoetermeer uit om zich uit te spreken en hun verhaal met anderen te delen via Zoetermeerinclusief.nl.

Foto en video: Zoetermeerinclusief.nl

-advertenties-

-goede doel-