20161124 Langeland ZKH2Het LangeLand Ziekenhuis zal in de toekomst kleiner worden, zo schrijft Wethouder Ter Laak aan de gemeenteraad, maar wél met behoud van de kwaliteit van de zorg. “Ziekenhuizen zien er in de toekomst anders uit”, aldus Ter Laak.

“Dit is niet uniek voor Zoetermeer, maar in lijn met de trend bij Nederlandse ziekenhuizen naar meer digitalisering, meer zorg op afstand en minder vastgoed.” Het Langeland Ziekenhuis wil in de toekomst investeren in nieuwbouw. Juist daarom vindt het bestuur van het ziekenhuis het belangrijk om rekening te houden met de nieuwste ontwikkelingen, zoals het concentreren van specialistische zorg in de regio.

De voorgenomen fusie met de Reinier Haga Groep werd dit jaar afgeblazen, de fusie bracht niet de beoogde effecten voor de drie betrokken ziekenhuizen. Het LangeLand blijft wel nog steeds nauw samenwerken met de Reinier Haga Groep.

 

Financiën

Het LangeLand Ziekenhuis scoort al een aantal jaren achter elkaar slecht op de lijst van de BDO benchmark die een financiële rangschikking geeft van ziekenhuizen. Het bestuur van het ziekenhuis geeft echter aan dat deze lijst een vertekend beeld geeft, er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de achtergestelde lening verstrekt door de partnerziekenhuizen. Volgens het bestuur kan het ziekenhuis tot op heden aan alle financiële verplichtingen voldoen en verlopen ook de contacten met zorgverzekeraars goed.

-advertenties-

-goede doel-