rechtswinkel vrijwilligersJe recht niet gekregen? Vragen over juridische zaken? De Rechtswinkel Zoetermeer staat mensen bij met allerlei juridische vragen en problemen. Elke maand plaatsen we op Zoetermeer Actief een column van de Rechtswinkel, deze week over Bankrekening kwijt. Wat nu?

 

OostervaantjeSoms heeft een raar jaar, een bijzonder einde. Dit is zeker zo voor stichting voedselgroep Oosterfaantje die op de valreep een nieuwe locatie heeft gevonden. Eerder deden zij een oproep voor een ruimte van waaruit zij hun 600 gezinnen van voedselpakketten kunnen voorzien.

gladheidDe gemeente Zoetermeer geeft aan dat er op de wegen preventief gestrooid gaat worden. Volgens het KNMI zal het rond de jaarwisseling 1 graad worden. Er zal gestrooid worden op hoofdwegen en doorgaande fietspaden.

palenstein oosterheem allesistechniekEr starten weer twee nieuwe reeksen van de Piëzo TalentenAcademie voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar. De kinderen kunnen meedoen met spellen en games ontwikkelen of bij groen en duurzaam een eigen tuinontwerp maken. De lessen starten online op 7 januari.

Oliebollen 2Dit jaar kunnen veel tradities van Oudejaarsavond niet doorgaan, er is geen vuurwerk en geen jongerenfeest in Silverdome. Wat kun je nog wel doen om dit jaar uit te luiden?

20201229 Persbericht Stamtafel HeksenhuisIn een historische Stamtafel (online) vertelt auteur Jacqueline Zirkzee wat haar bewoog om een roman te schrijven over de heksenjacht in de zeventiende eeuw en waarom dit nog steeds een actueel onderwerp is.

blik in de high thea tasjesDe 25e Kerst Inn Zoetermeer zou een heel bijzondere editie, maar door de coronamaatregelen zat samenkomen er dit jaar niet in. De voorbereidingsgroep besloot daarop: "Weet je wat? Dan gaan wij naar de mensen toe! Want niets doen op eerste kerstdag is geen optie!”

Foto afvalbak PvdANa het raadsbesluit op 14 december over het afvalbeleid zijn veel Zoetermeerders wakker geschrokken, zij willen een referendum over het beleid. Zoetermeerder Dani Scheffer wist met een online petitie binnen korte tijd ruim 5000 handtekeningen op te halen, maar moet nu opnieuw beginnen.

20200930Burgmeester zm 12De jaarlijkse nieuwjaarsvoorstelling van de gemeente Zoetermeer in het Stadstheater is vanwege de lockdown en de aangescherpte coronamaatregelen afgelast. De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Michel Bezuijen wordt via een videoboodschap uitgezonden in de eerste week van het nieuwe jaar.

certificaten voor talentenacademie palensteinKinderen uit Palenstein hebben vorige week zelf hun welverdiende certificaat voor de Piëzo TalentenAcademie opgehaald. Zeven weken lang deden ze mee aan de lessenserie ‘Alles is techniek’.

-advertenties-

-goede doel-