Studenten van de Willem de Kooning Academie (WdKA) hebben in de week van 23 t/m 27 november een les beeldende kunst gegeven aan groepen 6, 7 en 8 van basisscholen De Waterlelie, De Trinoom en de Koningin Wilhelminaschool.

studenten geven kunstlessen aan basisschoolleerlingenOnder de noemer ‘Student in de klas’ lopen tweedejaars studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in duo’s stage op een basisschool. Daarvoor bereiden zij een les beeldende kunst voor. “Zo hebben mijn studenten met de leerlingen gewerkt aan lichtkunstwerken in combinatie met het thema ruimte”, vertelt Lydia de Boer van Cultuur en Techniek op School.

Cultuur en Techniek op School (CToS) begeleidt deze toekomstige docenten door ze te coachen in de opzet van de les, tijdens en na de lessen. Voor veel studenten is dit de eerste kennismaking met echt lesgeven in een basisschoolklas. Ze geven drie lessen.

“Mooi om te zien is dat zij zich heel snel ontwikkelen”, zegt Ingrid Fijen, eveneens vaan CToS. “Je ziet ze echt sprongen maken. Het verschil tussen de eerste, tweede en derde les is heel zichtbaar.” CToS is blij dat de basisscholen de studenten deze kans hebben geboden.

Cultuureducatie met kwaliteit

Het begeleiden van deze studenten past bij het gedachtegoed van Cultuureducatie met Kwaliteit, een regeling vanuit de overheid waar CToS in Zoetermeer invulling aan geeft, samen met het onderwijsveld en culturele partners Stadstheater Zoetermeer, Bibliotheek Zoetermeer, Museum De Voorde en per 2021 ook Franx en Cultuurpodium Boerderij.

Bron foto: PR

-advertenties-

-goede doel-