Klassiek Zoetermeer CKC 1 copyKlassiek Zoetermeer maakt klassieke muziek toegankelijk voor jong en oud. CKC & partners mag een onderdeel organiseren in de categorie ‘jong’. Deze week krijgt CKC elke dag basisschoolklassen op bezoek die van heel dicht bij, kennismaken met klassieke instrumenten en door opdrachten klassieke muziek beleven.


In de lessen horen de leerlingen een klassiek muziekstuk. Musici die bij CKC betrokken zijn, spelen het stuk en vertellen het verhaal dat achter dit muziekstuk van Vivaldi schuilgaat. Zo brengt een energiek stuk ook echt een jachtpartij op een herfstige dag tot leven. En leren de leerlingen dat een jachtpartij in vroeger tijden nog als ‘gezellig’ werd beschouwd.
De leerlingen gaan zelf ook aan de slag, ze bespelen muziekinstrumenten, maken een kunstwerk of doen een dans. Met het klassieke muziekstuk als inspiratie. Dit schoolonderdeel van Klassiek Zoetermeer is onder andere mogelijk gemaakt door Floravontuur.


Coronaproof
Het ontvangen van de leerlingen gaat uiteraard op verantwoorde manier, er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. CKC & partners is enthousiast dat ze ondanks de maatregelen toch kunst en cultuur kan bieden, en met Klassiek Zoetermeer kinderen de wereld van klassiek muziek kan laten ontdekken.

-advertenties-

-goede doel-