Bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) is op 24 oktober een nieuwe tentoonstelling geopend: ‘Dorpsstraat Ons Dorp’. Op de tentoonstelling zijn alle huizen van de Dorpsstraat in één oogopslag te zien. Iets wat in werkelijkheid onmogelijk is.

Poster Dorpsstraat ons Dorp 2 JPEGZowel de ‘noordzijde’ als de ‘zuidzijde’ van de Dorpsstraat is in haar geheel, pand voor pand, gefotografeerd en teruggebracht tot een lengte van ongeveer 8 meter, in plaats van de werkelijke 750 meter. De foto’s zijn gemaakt in januari 2020.

Als een lang en kleurrijk historisch lint presenteert de Dorpsstraat zich aan de bezoekers. Op een aantal plaatsen is onder de recente foto een foto aangebracht van de situatie in vervlogen tijd. Soms nog herkenbaar voor de (oudere) bezoeker, maar soms ook totaal en onherkenbaar veranderd. Dorpsstraat Ons Dorp laat zien hoe bijzonder gevarieerd de bebouwing van deze oudste straat van Zoetermeer door de eeuwen heen was en is. Geen twee (van de ongeveer 200) panden zijn hetzelfde.

De tentoonstelling is gefotografeerd en samengesteld door Niek Nieuwenhuijsen, lid van onder andere de filmgroep van het HGOS, het bestuur van het HGOS en de ‘Werkgroep Tentoonstellingen’.

Het Nieuwe Huys / HGOS, Dorpsstraat 132, is tot ‘ergens begin 2021’, voor publiek toegankelijk op maandagavond van 19.30-22.00 uur en op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur. Reserveren is niet nodig, de maatregelen van het RIVM worden in acht genomen en de toegang is gratis.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-