Schermafbeelding 2020 11 24 om 12.42.51Zoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Op het menu staan deze keer Vegetarische Christmas Crackers.

Eerste station Zoetermeer ZegwaartDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Het treinstation.

Screenshot 20201110 060300 InstagramZoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes, deze week Amuse & pasta.

jongen met rugzakHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Dipje in Coronatijd, wat kan ik hieraan doen?

3Mp 2Over de geschiedenis van de Driemanspolder, een gebied dat tussen de Delftsewallen en de drie molens van Wilsveen ligt, is een boek verschenen: ‘De Driemanspolder; boeren, baggeren, bouwen en bergen’. Het grootformaat boek is verkrijgbaar bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.

rv scouting 2Scouting vereniging Ashanti krijgt ruim 13.000 euro subsidie om investeringen te doen rond het clubgebouw naast sportcentrum de Veur in Rokkeveen. De vereniging wil een investering doen in de aanleg van een sanitair gebouw en de inrichting van een vuurkuil.

DSC01732a wOndanks een kil slot was de laatste herfstmaand per saldo erg zacht. Over het algemeen was het rustig weer waarbij de zon vaak scheen en er niet veel regen viel. In de eerste twee dagen van de voorbije maand werd warme lucht uit het verre zuiden aangevoerd.

theater 819Het einde van het jaar is in zicht, door COVID-19 was dit het meest grillige jaar in de theatergeschiedenis. Veel voorstellingen zijn opgeschort, geannuleerd en helaas moest het Stadstheater meerdere malen haar deuren sluiten. Toch kijkt het theater naar de toekomst.

pexels tairon fernandez 450301Burgemeester Bezuijen wil in gesprek met Zoetermeerse jongeren om te weten te komen wat zij graag zouden willen rond de jaarwisseling. Bezuijen: “Het is natuurlijk beperkt wat er mogelijk is, maar we vinden het heel belangrijk om de jongeren zélf hierbij te betrekken.”

F9162700 F6C4 4F6E 9413 35821EB3EEF0Jannie van Maldegem, bestuurslid van Buurttuin Zoete Aarde, heeft afgelopen week de nieuwe ambassadrice van de tuin warm welkom geheten. De ambassadrice genaamd Zoetje zal zich met name richten op het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid bij de tuin, ze gaat daar letterlijk voor op pad.

-advertenties-

-goede doel-