67F9DB67 738C 4C09 99DF 84477F418AEF copyAfgelopen week werd het nieuwe straatmeubilair geplaatst in de Dorpsstraat. De oude bankjes zijn vervangen door stenen zitblokken of enkele stoelen, met hier en daar groen getinte rugleuningen. Hiermee werd het vernieuwingsplan van de straat afgerond. Onze lezersvraag ging dan ook over het meubilair.

Wat vinden de Zoetermeerders van het nieuwe straatmeubilair?

De polls op Instagram  en Facebook laten op beide social media een gelijk beeld zien: slechts 40% van de ruim 300 stemmers vindt de bankjes en stoelen mooi. Herwijnen wandelspeciaalzaak reageerde op Instagram wel positief: “Ik vind ze erg bijzonder en leuk in de straat passen met de groene leilindes”.

Veel lezers waren vooral benieuwd hoe de zitting in de verschillende seizoenen gaat aanvoelen. Sita: “Ik vind die betonblokken niet echt uitnodigen om even te gaan zitten, en die groene rugleuningen erg ielig t.o.v. dat betonblok. Vast ook erg koud of juist te heet”.

Wat bij sommige lezers opviel was de afstand tussen de stoelen. Voor nu begrijpelijk in verband met corona, maar dit lijkt zo definitief. Lezeres Trudy: “Mooi, maar ze gaan er wel vanuit dat 1,5 meter afstand voor altijd zal zijn dat vind ik triest. Krijg het gevoel dat ze de hoop opgeven.” Die mening wordt gedeeld door lezeres Helga.

Een groot aantal lezers vindt het meubilair vooral te modern, niet in stijl met de Dorpsstraat, met name de stoelen voor de kerk. Ook rijst de vraag of het meubilair wel tegen een stootje kan, de dunnere rugleuningen zien de lezers snel sneuvelen. Suzanne is juist bang dat vooral de stoelen bij de Hoogvliet als fietsenrek gebruikt zullen worden, aangezien de oude zijn verwijderd.

 

55449FC4 9772 4EEB 9B57 3DF411B5D007Vernieuwingsplan Dorpsstraat

Het vernieuwingsplan begon in de lente met het terugbrengen van de leilindes in de straat. Volgens de gemeente passen de leilindes goed in het beschermde stadsgezicht van de Dorpsstraat. Hierop volgde het opknappen van het Horecaplein, deze werd in juli opnieuw geopend. De gemeente zorgde voor strakkere bestrating en een minder rommelig uiterlijk. Dit werd bereikt door het milieu-eiland, de infopaal en de fietsstallingen een andere plaats te geven. Hierdoor is het plein toegankelijker en biedt het in de toekomst ruimte voor kleinere evenementen. De winkels werden voorzien van een zwart uithangbord, voor een unanieme uitstraling. Het plan bracht tot nu toe een nostalgisch uitstraling in de oude straat, maar het nieuwe straatmeubilair oogt juist heel modern.

 Tekst: Monica Lausberg

 

-advertenties-

-goede doel-