Het kabinet heeft gisteren bij de extra persconferentie extra maatregelen afgekondigd voor 6 veiligheidsregio’s, waaronder Haaglanden, waar veel mensen besmet raken met het virus. Zoetermeer valt onder veiligheidsregio Haaglanden en moet zich ook houden aan de verscherpte regels vanaf zondagavond 18 uur.


covid 19 5239417 1280De maatregelen begrenzen de horeca verder, naast de verplichte 1,5 meter afstand is de inlooptijd in de horeca tot 12 uur ‘s nachts. Verplichte sluiting van de horeca is om 1 uur in de nacht. Er geldt een verbod op groepen van meer dan 50 personen en veiligheidsregio Haaglanden gaat extra inzetten op handhaving en controle van de algemene regels in winkels, sportkantines en horeca, zoals afstand houden en handen desinfecteren bij binnenkomst.


Op de site van veiligheidsregio Haaglanden staat verder te lezen dat zij kwetsbare groepen extra willen beschermen. De komende tijd worden venstertijden ingesteld voor kwetsbare groepen bij overheidslocaties, zoals bibliotheken, zwembaden en stadsdeelkantoren. De veiligheidsregio vraagt aan organisaties en bedrijven dit zelf ook te doen.
Het is op dit moment nog niet duidelijk welke maatregelen er precies genomen worden in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-