Susanne bij Fundament tot Talent 2015 copyDe Nederlandse Ski vereniging organiseert dit jaar op 27 september samen met de Johan Cruyff foundation, de Para Snow Day in Snowworld. Deze dag geeft mensen met een beperking de kans om kennis te maken met wintersport en te skiën, snowboarden of plaats te nemen in een zitski. 

De ski vereniging organiseert al enkele jaren deze Para Snow dag om bekendheid te geven aan wintersporten met een beperking, en de mogelijkheden die er daarin zijn. Deze dag geeft mensen met een beperking niet alleen de mogelijkheid om kennis te maken met de sport maar het ook zelf te ervaren. Een groep enthousiaste vrijwilligers begeleidt de deelnemers, van het materiaal passen tot hulp op de baan. Voor mensen die niet zelfstandig op ski's of een snowboard met steun kunnen staan, is een zit-ski aanwezig. Vragen over bijvoorbeeld lichamelijke gesteldheid en wintersport kunnen gesteld worden aan de revalidatie-arts betrokken bij de vereniging. Yvonne Cassee organisatie; ”Wintersport beoefenen is ook als je een beperking hebt met de huidige hulpmiddelen goed mogelijk. Nederlandse deelnemers op de Paralympics behalen geweldige resultaten. Dat willen wij op de Para Snow dag graag over- en uitdragen."Danielle bij Fundament tot Talent 2015

Er is hard gewerkt om deze dag door te laten gaan en alle coronamaatregelen in acht te nemen. Er wordt gewerkt met 3 tijdsloten om deelnemers te spreiden over de dag. Desinfectiemateriaal is in overvloed aanwezig. Vrijwilligers en deelnemers dragen op de baan een speciaal sjaaltje voor hun mond. Het passen van de zitski gebeurt buiten waarbij iedereen een mondkapje draagt.

Na het passen en omkleden is er 1,5 uur de tijd om te skiën of snowboarden. Om te zien of er een nieuwe paralympische sporter in de dop tussen de deelnemers zit, komt er ook een talentscout kijken. Zelf vragen stellen aan bekende Paralympische snowboarders kan ook, in de hal is er een meet&greet met Renske van Beek, Chris Vos en Lisa Bunschoten.

Van Fundament tot talent Susanne en Danielle 31 5 2015Opgeven voor deze dag is nog mogelijk tot 24 september. Het aantal zit-ski plaatsen zijn beperkt. De kosten zijn 20,- p.p Inschrijven kan via: https://www.wintersport.nl/weblog/13/08/2020/para-snow-day-2020

-advertenties-

-goede doel-