fotografie Sietske Raaijmakers  www.siets.nlDe nieuwe donorwet is op 1 juli 2020 in werking getreden. Maar heb jij jouw keuze al bekend gemaakt? Bij geen keuze kom je automatisch als donor in het donorregister. Deze wet geldt voor iedereen in Nederland vanaf 18 jaar, die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente. 

DSC01561a wDe eerste herfstmaand ontpopt zich in het nieuwe klimaat steeds meer als een (na)zomermaand. Zo scheen rond het midden van de maand de zon uitbundig en vestigde de fruitmaand nieuwe warmterecords. En het aantal warme dagen (boven 20 graden) was hoog: ongeveer 15 stuks.

Het echtpaar Pel-van Mullem uit Zoetermeer zijn 60 jaar getrouwd Wethouder ter Laak bracht op 29 september een bezoek aan het 60 jarig bruidspaar Pel-van Mullem. Zij feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

2C1A7803De week van 1 tot en met 8 oktober is de week tegen de eenzaamheid. Negen deelnemers van TERRA gaan vanaf 26 september nieuw werk exposeren binnen dit thema. Daarbij heeft elke kunstenaar zijn of haar werk een persoonlijke inslag meegegeven. Zo heeft de expositie een eigen verhaal gekregen.

rianneDe geboren en getogen Zoetermeerse Rianne Veeninga is gek op fotografie. In 2015 is zij begonnen met een cameraatje van haar oom Rick. Van hem heeft zij alle basisvaardigheden van het fotograferen geleerd. In 2016 kon zij niet meer sporten door een zware knieblessure. Haar liefde voor de sport is echter groot en bij de club waar zij trainde ging ze foto’s maken om zo toch met sport bezig te zijn.

20200929 20902Het Meerpunt is in Zoetermeer alweer 10 jaar hét bekende adres voor vragen over jeugd en gezin. Wethouder Jakobien Groeneveld kwam langs om even stil te staan bij het bijzondere jubileum van het centrum voor jeugd en gezin, dat ook meteen de nieuwe website lanceerde.

definitief ontwerp zwembadDe komst van het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is weer een stapje dichterbij, het definitief ontwerp is naar de aannemers gestuurd. Zij kunnen nu een aanbesteding indienen, die naar verwachting nog voor de kerst toegewezen wordt aan één van de aannemers.

corona 5046562 1920De Zoetermeerse wethouders zijn voorstander van het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en zullen hierin ook het goede voorbeeld gaan geven, aldus wethouder Robin Paalvast. Wethouder Robin Paalvast: “Je draagt een mondkapje niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen te beschermen.

20200427 18606Waarnemend Burgemeester Lokker vertrekt alweer uit Zoetermeer, door de coronamaatregelen met stille trom. Ook het aantreden van Jan Pieter Lokker, midden in de eerste coronagolf, gaf geen mogelijkheid tot een publiek feestje. Wie is deze ‘onzichtbare’ burgemeester?

halloweenZoetermeer is al jaren dé Halloweenstad van Nederland en wil dit dan ook in coronatijd vieren, in bescheidenere vorm weliswaar. Het griezelfeest krijgt dit jaar de vorm van een Drive-in, waarbij ieder in zijn eigen auto veilig kan griezelen.

-advertenties-

-goede doel-