20160318Er komen extra en grotere afvalbakken in het Stadshart en afvalbakken worden vaker geleegd. Met deze maatregelen hoopt de gemeente dat de winkelcentra schoner blijven. De extra maatregelen zijn genomen naar aanleiding van overlast met overvolle prullenbakken en zwerfafval tijdens Pinksteren.

De gemeenteraad heeft toen gevraagd om de vervuiling van winkelcentra in Zoetermeer tegen te gaan. “Deze maatregelen bieden bezoekers meer gelegenheid om hun afval te deponeren in een afvalbak. Ze voorkomen niet dat sommige mensen er alsnog voor kiezen hun afval op straat te gooien. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor een schone openbare ruimte en zijn er ook allemaal bij gebaat”, licht wethouder Groeneveld (Openbare ruimte) toe.

Naast extra en grotere afvalbakken in het Stadshart worden in de wijkwinkelcentra de bakken voor gescheiden afval op zaterdag vaker geleegd. Ook daar kunnen, als dat nodig is, extra afvalbakken komen. ’s Avonds worden de grotere afvalbakken in het Stadshart uit voorzorg weer weggehaald. Bij de aanstaande upgrade van het Stadshart worden de aantallen en soort afvalbakken meegenomen in de ontwikkeling.

-advertenties-

-goede doel-