fietsenZoetermeer komt goed uit het Onderzoek Kwaliteit Fietsroutes Naar Middelbare Scholen dat ingenieursadviesbureau Sweco deed in opdracht van Bouwend Nederland. In onze stad voldoet 50% van de fietspaden, het hoogste percentage in Nederland.


In andere steden is het percentage fietspad dat aan de eisen voldoet een stuk lager, zo is dat in Leiden 30% en scoort Delft het laagste percentage met 13%. In Zoetermeer ligt in totaal 155 km fietspad, voor het grootste deel (65%) met gesloten verharding, dat wil zeggen asfalt of beton.
Fietspaden is Nederland worden steeds drukker. Ook worden ze gebruikt door steeds meer verschillende verkeersgebruikers zoals elektrische fietsers, bakfietsen en scootmobielen. Bovendien stappen mensen steeds vaker op de fiets. In het onderzoek werd vooral gekeken naar de fietsroutes die middelbare scholieren volgen.

Uit berekeningen blijkt dat er heel wat investeringen nodig zijn om de fietspaden veiliger te maken, voor heel Nederland is daarvoor een investering nodig van tenminste €413 miljoen , dit kan oplopen tot €2,2 miljard euro afhankelijk van de gekozen oplossing.

-advertenties-

-goede doel-