20200718 19443In de erfpachtovereenkomst die de gemeente Zoetermeer aanging met Sweet Lake Wellness staat niets over de hoogte van de toegangsprijs, aldus wethouder Ter Laak. In de beantwoording van de vragen van Zó! Zoetermeer staat wel dat SLW korting zou moeten geven voor Zoetermeerpashouders.


20200718_19458Het buitenbad moet gedurende acht weken per jaar opengesteld te worden voor publiek, in ieder geval gedurende de zomervakantie. Zo is bedongen in de erfpachtovereenkomst bij de verkoop van het toenmalige zwembad Het Keerpunt. Daarnaast is in de erfpachtovereenkomst vastgelegd dat houders van de Zoetermeerpas tegen een gereduceerd tarief toegang kunnen krijgen tot het zwembad. Over de hoogte van de reductie staat niets vermeld in de erfpachtovereenkomst. Wethouder Ter Laak: “Tot op heden weigert SLW hier aan mee te werken en zijn zij van mening dat de gemeente de kosten voor de reductie voor haar rekening zou moeten nemen.”
De gemeente meldt in de beantwoording van de vragen dat Sweet Lake Wellness een private partij is en in beginsel vrij is om de hoogte van de toegangstarieven te bepalen. Het toegangstarief voor het buitenbad van het voormalige zwembad Het Keerpunt lag destijds rond de €4, op dit moment wordt er 10 euro toegang gevraagd voor het buitenbad.

-advertenties-

-goede doel-