vijverburgh mapsEen kind van groep 4 van basisschool de Vijverburgh bleek op donderdag 3 september besmet met COVID-19. Het bestuur van de OPOZ heeft in samenspraak met de GGD alle kinderen van de klas naar huis gestuurd. Het kind gaat met zijn ouders 10 dagen in quarantaine.

4x4 festival 133Greg & Baud Productions zijn het nieuwe seizoen vol in gegaan met het 4x4 theaterfestival. In het schoolgebouw van MAVO Zoetermeer werden 16 korte voorstellingen opgevoerd om te vieren dat het theaterseizoen weer van start kon gaan.

20200829 20179Kleine ridders en prinsessen genoten zaterdag in de Bibliotheek van het verteltheater over 'Ridder Tom'. De kinderen gingen helemaal op in het verhaal over de jonge ridder die heel goed is in het poetsen van zijn harnas. Voor de oudere kinderen was er een verhaal over  'De zoon en dochter van Karel ende Elegast'.

20200831 20225De eerste schooldag na de zomervakantie is voor alle kinderen weer spannend, maar voor de leerlingen die maandag begonnen op de nieuwe islamitische basisschool was het extra spannend. Alles was nieuw voor hen deze dag, het schoolgebouw, de juffen en hun klasgenootjes.

speelmeer 1Voor de organisatie was het nieuw dat kinderen zich moesten inschrijven voor 'Speelmeer' in De Veur. Er is gewerkt met een ochtend en een middag openstelling en de begeleiding moest afstand bewaren, maar ook deze 'corona' editie van Speelmeer was toch gewoon een speelfeest.

Ansichtkaart Het Keerpunt1Tijdens deze zomervakantie blikken we terug op hoe Zoetermeer de zomer tot nu toe heeft gevierd. Van het zwemmen in zwembad Het Keerpunt en liggen op het strand bij de Zoetermeerse Plas tot de zomerfeesten die georganiseerd werden. Deze week: Het Keerpunt

adri smitsIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van  Adri Smits.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand Watertoren De Tien Gemeenten, Derde Stationsstraat 369.

atletiek schoenenZoetermeer heeft een breed aanbod wat sportclubs betreft. Bent u op zoek naar een bepaalde sportclub in Zoetermeer? Of u nu op zoek bent naar een golfclub of een karatevereniging, u vindt de club in ons volledige overzicht, gecategoriseerd per sport.
zoetermeeractief.nl/sport/sportaanbod

screenshot molen onlineOm bezoekers toch ‘toegang’ te geven tot de molen, nu in coronatijd rondleidingen niet mogelijk zijn, heeft Jan-Evert Zondag van Ardito Fotografie een scan van de molen gemaakt. Zo kan iedereen, zonder de smalle trappetjes te beklimmen toch de hele molen bekijken.

-advertenties-

-goede doel-