jonge man leest buitenDe Bibliotheek zorgt ervoor dat Zoetermeer zich niet hoeft te vervelen deze zomer. De leenvoorwaarden zijn verruimd zodat oud en jong thuis of op het vakantieadres van stapels boeken kan genieten. De hele zomervakantie lang kan iedereen de geleende materialen langer houden: wel zeven weken lang.

Verpleeghuis Vivaldi De Leyens fotografie Dick ValentijnFloravontuur Promotie Zoetermeer heeft in samenwerking met het Architectuurpunt Zoetermeer twee nieuwe wandelkaarten met vier Architectuur Ommetjes uitgebracht. Eerder waren er al zes ommetjes uitgebracht, met deze nieuwe varianten zijn er nu tien verschillende routes. 

Poffertjestuin 9In de Meerpolder, aan de rand van Zoetermeer, zijn de zussen Eveline en Karlijne de Groot begonnen aan de realisering van een idee van hun moeder. Een gezellig aangeklede theetuin waar je kunt genieten van poffertjes en waar de kids zich vermaken met spelletjes. 

groene wij 3Stichting de Groene Wij is al 5 jaar gevestigd in een oude boerderij aan de Voorweg, waar zij samen met 16 ondernemers en 80 vrijwilligers een plek hebben gecreëerd waar je kunt werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. De boerderij is echter een anti-kraakpand, wat voor veel onzekerheid zorgt.

20200730 19797Burgemeester Lokker en brandweercommandant Lieben zetten donderdagmiddag 30 juli hun handtekening onder het plan voor de nieuwe Zoetermeerse brandweerkazerne. De kazerne komt in Meerzicht en vervangt de oude kazerne in het Stadshart.

patat en more buytenparkKwaliteitsteam Buytenpark heeft bezwaar ingediend tegen de tijdelijke plaatsing van een snackwagen in het Buytenpark. De foodtruck van Patat&More werd deze week geplaatst en mag patat, snacks, broodjes, ijs en frisdrank verkopen op basis van een tijdelijke vergunning.

Oberon BuytenparkDoor de coronacrisis kon de musical ‘Napoleon’ in het Buytenpark Openluchttheater niet doorgaan. Maar producent Storytellers komt nu met een coronaproof theaterbelevenis in de openlucht, die je meevoert naar de de wereld van de elfen in ‘Oberon’.

mobiel gebruikDe gemeente Zoetermeer waarschuwt bewoners dat smsjes die oproepen om belastingen via sms te betalen, niet afkomstig zijn van de gemeente. Bij dit soort nepberichten, phishing, proberen criminelen je betaalgegevens of persoonlijke gegevens te achterhalen.

17 uit de lucht gegrepenOp Youtube zijn verschillende interessante video’s over Zoetermeer. Leuke filmpjes van toen en nu om even terug te kijken. Dit keer in de serie ´Uit de lucht gegrepen´  een impressie via een drone van de sloop van de Jan van Beieren flat te Palenstein. Deel 2.

videogame museum 3Het Nationaal Videogame Museum kan met wat aanpassingen vanaf 1 augustus weer  bezoekers ontvangen. Het Nationaal Videogame Museum gebruikte de gedwongen sluiting vanwege corona voor een grote verbouwing van het museum.

-advertenties-

-goede doel-