maskersZoetermeerder Jeroen Pronk, eigenaar van Veiligheidop1, legt uit hoe je een mondneusmasker veilig kan gebruiken. Naast de verkoop van de maskers en persoonlijke uitleg in de zaak hoopt hij mensen door een filmpje te informeren over het juiste gebruik van een masker.

Jeroen Pronk legt uit: "Een mondneusmasker heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Deze maskers zijn niet bedoeld voor de ziekenhuiszorg, maar voldoen wel aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN 14683 norm. Ze zijn dus ook uitermate geschikt voor b.v kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures." 

Het nut van het dragen van een mondneusmasker ziet Jeroen zeker, mits er goed mee wordt omgegaan. Elke klant krijgt persoonlijke uitleg van de werknemers, maar kan ook op een filmpje nog even nagaan hoe het precies zit. Is dat nodig? "Absoluut", volgens Jeroen, "Mensen ervaren het masker vaak als benauwd en trekken het dan naar beneden om hem vervolgens weer op te zetten. Dat is niet veilig. Het af en aan doen hoort op een speciale manier te gebeuren, het filmpje laat dit hele proces duidelijk zien."

Veiligheidop1 doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de maskers zo hygiĆ«nisch mogelijk bij de gebruiker terecht komen. Zo mogen er maar 2 klanten tegelijk in de winkel en zijn er buiten duidelijke markeringen geplaatst. Klanten en werknemers letten op hygiĆ«ne en ontsmetten regelmatig de handen. De maskers worden per 50 geseald in een doosje, ze zijn dan ook alleen per doos van 50 stuks te koop, de prijs daarvoor is 39,95. 
logo veilig copy

"Normaal gesproken zouden we nu erg druk zijn met service bieden op festivals", zegt Jeroen. "Ook wij merken de effecten van de coronacrisis met name door het stilvallen van evenementen tot zeker september. Momenteel zijn we druk bezig ons voor te bereiden als bedrijf voor de herstart van evenementen. Wij adviseren op dit moment ook bedrijven hoe om te gaan met de nieuwe maatregelen. Onze expertise komt nu zeker van pas."

-advertenties-

-goede doel-