Le vo Alfrink College 2018 3Meerdere examenleerlingen van havo/vwo van het Alfrink hebben woensdag 13 mei op school een schoolexamen overgemaakt omdat er onregelmatigheden waren geconstateerd met het eerder afgelegde examen. Door de coronacrisis werden deze examens digitaal thuis afgenomen.

Rector Gisela Assenberg: “Leraren gebruiken soms oude examenopgaven voor een schoolexamen. Dat is normaal geen enkel probleem omdat de examens dan op school gemaakt worden. Nu werden de examens echter thuis, digitaal, gemaakt en hebben enkele leerlingen antwoorden gevonden op de vragen en deze gekopieerd. Dat is natuurlijk tegen de regels.”

Leerlingen met een ‘verdacht’ schoolexamen kregen samen met hun ouders een gesprek met de rector. De school handelt hiermee volgens hun protocol, antwoorden kopiëren is niet toegestaan. De meeste leerlingen reageerden sportief en gaven hun fout toe. Zij kregen vandaag de kans om op school het examen over te maken.

Twee ouders zochten echter juridische hulp. Assenberg: “Het staat ouders vrij om juridische hulp in te winnen, maar wij hebben de volle overtuiging goed gehandeld te hebben. Het overmaken van een examen is trouwens de lichtste straf die wij kunnen toepassen bij geconstateerde onregelmatigheden. De leerlingen hebben zo een eerlijke kans het examen alsnog te halen.”

 

-advertenties-

-goede doel-