gitaarNu sporten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar weer langzaam opgestart wordt, vraagt de gemeente Zoetermeer aanbieders van cultuur om ook na te denken over het opstarten van hun activiteiten. Het gaat hierbij om cultuuraanbod, dat ook buiten plaats kan vinden zoals bijvoorbeeld dans- of zanglessen.

De aanbieders van culturele lessen in Zoetermeer hebben van de gemeente een mail gekregen waarin hen wordt gevraagd wat zij kunnen aanbieden en wat zij nodig hebben. Uit deze mail: “De gemeente pakt de door het Rijk aangewezen taak op in de coördinatie van het sportaanbod voor kinderen en jeugd, vult deze aan met het culturele aanbod en brengt in beeld hoe we de maatregelen samen met jullie kunnen vormgegeven.”
De aanbieders wordt gevraagd waar zij in de buitenlucht lessen zouden kunnen geven en of zij ook een aanbod zouden kunnen verzorgen voor niet-leden.

 

Jeugd ook naar museum?

Frank Schoonbeek, D66 Zoetermeer, vraagt het college om te kijken of de lessen voor theater, dans, muziek en andere creatieve uitspattingen voor de kinderen en jongeren tot 18 jaar ook weer opgestart kunnen worden. Schoonbeek: “Zoetermeerders hebben allemaal hun eigen talent en niet elk kind maakt op dezelfde manier plezier. Daarom is het minstens zo belangrijk om diezelfde inzet te plegen voor culturele activiteiten, die ook heel goed in de buitenlucht kunnen plaatsvinden.”


Daarnaast vraagt de D66 fractie zich af of deze groep jongeren dan misschien ook weer een bezoekje aan een museum of een andere culturele instelling kunnen brengen met hun klas. Frank Schoonbeek: “Juist nu willen we extra aandacht hebben voor de ontwikkeling van kinderen en ze 'vermaken en leren' door middel van cultuur. We hopen dat het college bereid is te verkennen of dit mogelijk is, als het inderdaad zo is dat het risico voor kinderen beperkt is.”

-advertenties-

-goede doel-