film de voordeMuseum De Voorde in het Stadshart is door de coronamaatregelen al weken lang gesloten, zelfs de eerste verjaardag van het nieuwe museum kon niet gevierd worden. Maar de medewerkers van het museum zitten niet stil, maar geven bezoekers een online inkijkje in het museum.


In korte filmpjes laat Marjonne Kube zien wat voor bijzondere voorwerpen het museum allemaal heeft. Zo betekende de pilstrip in de jaren veel vrijheid voor vrouwen, die hiermee ‘baas in eigen buik’ werden en zelf konden beslissen of er kinderen zouden komen of (nog) niet. En wie kent nog het ‘Tientje van Lieftinck’? Ook over dit bijzondere item maakte De Voorde een filmpje.

Alle filmpjes zijn te vinden op de website van Museum De Voorde: museumdevoorde.nl/te-zien/digitale-museumweek

Nieuwe tentoonstelling

Door de gedwongen sluiting is er nu veel ruimte om plannen te maken voor de nieuwe tentoonstelling van het museum, die, onder voorbehoud, in september start. De nieuwe tentoonstelling focust op ‘Stoer zijn’, wat betekent dat anno nu en wat is hieraan veranderd?
‘Stoer zijn’ spitst zich toe op de Zoetermeerse jeugd, zo kunnen zij in de ‘Studio Stoer Kast’ vertellen over wat stoer zijn voor heb betekent. Samen met beeldende kunstenaars gaat het museum tijdens deze nieuwe tentoonstelling ook een onderzoek in de stad houden over dit onderwerp, waarvan de resultaten weer in het museum te zien zullen zijn.

-advertenties-

-goede doel-