20140213 10802Het college gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van een Beroepscampus Zoetermeer. Vanuit de Zoetermeerse scholen en het bedrijfsleven kwam de vraag naar een beroepscampus, waar het onderwijs beter aansluit van vmbo naar mbo en bedrijfsleven.


Het project zit nu in de initiatieffase, wat betekent dat heel breed gekeken kan worden wat er nodig is, volgens wethouder van onderwijs, Jan Iedema. “We gaan de komende tijd uitzoeken of een nieuw gebouw of gebouwen gewenst zijn. Eén groot schoolgebouw voor álle vmbo en mbo leerlingen bij elkaar wordt te groot. Maar we kijken nu naar een campus in de breedste zin van het woord, waarin vooral samenwerking belangrijk is.”


Voor de vorming van de Beroepscampus Zoetermeer wordt nu onderzocht welke delen van het vmbo en mbo goed bij elkaar zouden passen. Samenwerking zou ook kunnen zitten in het afstemmen van de lesstof en het gezamenlijk gebruiken van dezelfde technische faciliteiten bij een technische opleiding.


Net als op de kinderopvang en basisschool al gebruikelijk is, moet er ook in het voortgezet onderwijs een doorlopende leerlijn komen waarbij de overgangen tussen vmbo, mbo en hbo zo soepel mogelijk verlopen. Iedema: “Als er een nieuwe mbo opleiding gestart wordt, zou het mooi zijn als er dan ook een vooropleiding voor komt bij het vmbo. En daarna een mogelijkheid om hierop door te studeren bij het hbo.”
Een andere wens van de Beroepscampus Zoetermeer is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij het bedrijfsleven in Zoetermeer. Iedema: “Zij zijn natuurlijk de toekomstige werkgevers van deze studenten en weten vaak het best wat er nodig is.”

Foto: Aan het Van Doornenplantsoen zijn verschillende scholen gevestigd

-advertenties-

-goede doel-